Deze winkel is gewijd aan producten voor de integratie van uw cv ketel, warmtepomp, thermostaat, zonne-energie of mengmodule van een Bosch merk zoals Bosch, Nefit, Buderus, Junkers, Sieger, Worcester of iVT via MQTT of een Restful API in uw domoticasysteem zoals Domoticz, Home Assistant, Loxone of OpenHab.
Integratie in Home Assistant is een kwestie van een paar klikken en je krijgt vele tientallen of soms meer dan 100 entiteiten tot je beschikking.
Je kunt dan bijvoorbeeld bijna alle parameters van de cv ketel of warmtepomp uitlezen en de temperatuur van de thermostaat direct vanuit je domoticasysteem instellen. En alles loopt direct via je eigen thuisnetwerk zonder dat er een extra cloudservice nodig is.
Ik accepteer bijna alle betaalopties zoals iDeal, Paypal, Bancontact etc.

CV ketel en warmtepomp compatibiliteit

Vrijwel elke Nefit/Bosch/Junkers/Buderus cv ketel van de laatste 20 jaar (Behalve de Ecomline en Proline NxT) en bijna alle modellen hybride/full electric lucht/water en bodem warmtepompen zoals de Nefit Enviline en Bosch Compress worden ondersteund.
Afhankelijk van het merk en de protocol versie wordt deze bus EMS, EMS+, EMS2, ‘2-draads bus’ en Heatronic 3 genoemd.
Apparaten van de Bosch groep worden verkocht onder de merken Bosch, Buderus, Nefit, Junkers, Worcester, Sieger, iVT and elm.leblanc.
Het maakt daarbij niet uit of het een losse hybride, All-electric, Tower, Towersolar, Monoblock of Split unit is. Het maakt zelfs niks uit als er bijvoorbeeld een Bosch binnenunit met daarbij een Nefit buitenunit of andersom is gemonteerd. Als het maar een model is met een EMS of Heatronic3 bus.
Sommige merken zoals iVT verkopen ook warmtepompen zonder EMS bus, dus kijk vooraf goed na of deze compatible is. In enkele gevallen kan het voorkomen dat het betreffende EMS apparaat nog niet in de database staat maar deze kan dan via de support worden toegevoegd aan de firmware. Als je twijfelt of jouw systeem wordt ondersteund dan stuur een berichtje via het contact formulier dan kijken we het even na.


Koop met vertrouwen.
1200+ geverifieerde beoordelingen van echte klanten.
BBQKees Electronics
winkel waardering4.89 / 5
productwaardering4.87 / 5
1482 beoordelingen

EMS Bus Wi-Fi Gateway

Heb je een nieuwe warmtepomp of bestaande cv ketel en je hebt geen idee wat dat ding aan de muur allemaal aan het doen is?
Een EMS Bus Gateway vertelt je precies dat. En het kan ook veel parameters instellen.

Een EMS Bus Gateway is een plug-and-play apparaat netjes verpakt in een kleine behuizing die in je hand past. Sluit het apparaat gewoon aan op de serviceaansluiting van de ketel of warmtepomp met de EMS-servicekabel en plak het aan de zijkant of binnenin. Er zijn geen extra kabels nodig en alles wordt gevoed vanuit de service-aansluiting zelf.
Afhankelijk van het product hebben ze een WiFi maar ook een Ethernet aansluiting voor draadloos en bedrade netwerkverbinding.

Probeer hier de EMS-ESP demo web interface uit: https://ems-esp.derbyshire.nl
(Voer voor user en password iets willekeurigs in)

EMS bus interface bordje

Naast de EMS Gateway heb ik ook een generiek EMS naar TTL seriele interface in het assortiment. Hiermee kun je met o.a. een ESP8266, ESP32, Arduino, Pi etc communiceren met de EMS bus.

Zie de shop voor alle producten.

Bestsellers