Nieuw: bekijk hier een demo van de EMS-ESP web interface: https://ems-esp.derbyshire.nl
(Gebruikersnaam en wachtwoord is ‘admin’.)

Deze webshop richt zich op producten om je cv ketel, warmtepomp, thermostaat, zonneboiler mixer en pompgroepmixers van Bosch merken als Bosch, Nefit, Junkers, Buderus, Sieger en Worcester via MQTT aan je domoticasysteem te verbinden. Voor Home Assistant en Domoticz is alles al voorbereid.
Je kunt dan bijvoorbeeld bijna alle parameters van de cv ketel uitlezen en de temperatuur van de thermostaat direct vanuit je domoticasysteem instellen. En alles loopt direct via je eigen thuisnetwerk zonder dat er een extra cloudservice nodig is.

De 2 draden waarmee de thermostaat aan de ketel is aangesloten is niet zomaar een aan/uit schakeldraad, het is een bidirectionale databus met voeding. Het is mogelijk om een extra apparaat op diezelfde thermostaatdraden aan te sluiten om zo mee te luisteren naar het dataverkeer maar er kan ook actief commando’s worden uitgestuurd. Bijna alle cv ketels van Bosch merken van de laatste 20 jaar gebruiken dezelfde bus interface om de thermostaat en andere modules aan de cv ketel te verbinden. Afhankelijk van het merk en de protocol versie wordt deze bus EMS, EMS+, EMS2, ‘2-draads bus’ en Heatronic 3 genoemd.

EMS Bus Wi-Fi Gateway

Het meest populaire product is de EMS Bus Gateway. Dit is een klein kastje dat je in de service connector van de ketel/warmtepomp kunt pluggen en die dan via Wi-Fi en MQTT de link legt tussen het verwarmingssysteem en je domoticasysteem.

EMS bus interface boards

Naat de EMS Gateway heb ik ook een HAT voor de Raspberry Pi en een generiek EMS naar TTL seriele interface in het assortiment. Hiermee kun je met o.a. een ESP8266, ESP32, Arduino, Pi etc communiceren met de EMS bus.

Bekijk de shop voor alle producten.

Bestsellers