Vanwege het grote aantal bestellingen kan het voorkomen dat de E32 en/of de S32 soms is uitverkocht. Deze komen dan binnen enkele dagen vanzelf weer op voorraad.

Deze webshop richt zich op producten om je cv ketel, warmtepomp, thermostaat, zonneboiler mixer en pompgroepmixers van Bosch merken als Bosch, Nefit, Junkers, Buderus, Sieger en Worcester via MQTT aan je domoticasysteem te verbinden. Voor Home Assistant en Domoticz is alles al voorbereid.
Je kunt dan bijvoorbeeld bijna alle parameters van de cv ketel uitlezen en de temperatuur van de thermostaat direct vanuit je domoticasysteem instellen. En alles loopt direct via je eigen thuisnetwerk zonder dat er een extra cloudservice nodig is.

De 2 draden waarmee de thermostaat aan de ketel is aangesloten is niet zomaar een aan/uit schakeldraad, het is een bidirectionale databus met voeding. Het is mogelijk om een extra apparaat op diezelfde thermostaatdraden aan te sluiten om zo mee te luisteren naar het dataverkeer maar er kan ook actief commando’s worden uitgestuurd. Bijna alle cv ketels van Bosch merken van de laatste 20 jaar gebruiken dezelfde bus interface om de thermostaat en andere modules aan de cv ketel te verbinden. Afhankelijk van het merk en de protocol versie wordt deze bus EMS, EMS+, EMS2, ‘2-draads bus’ en Heatronic 3 genoemd.

CV ketel en warmtepomp compatibiliteit

Vrijwel elke Nefit/Bosch/Junkers/Buderus cv ketel van de laatste 20 jaar (Behalve de Ecomline en Proline NxT) en bijna alle modellen hybride/full electric lucht/water en bodem warmtepompen zoals de Nefit Enviline en Bosch Compress worden ondersteund. Het maakt daarbij niet uit of het een losse hybride, All-electric, Tower, Towersolar, Monoblock of Split unit is. Het maakt zelfs niks uit als er bijvoorbeeld een Bosch binnenunit met daarbij een Nefit buitenunit of andersom is gemonteerd.
Tevens worden vrijwel alle EMS thermostaten en alle andere EMS modules zoals mixregelaars, zwembadmodules, solarmodules etc ondersteund.
Het komt er eigenlijk op neer zolang het apparaat een EMS bus aansluiting heeft (waarbij het niet uitmaakt of deze al gebruikt wordt of niet gebruikt wordt), dan is het compatible.
In enkele gevallen kan het voorkomen dat het betreffende EMS apparaat nog niet in de database staat maar deze kan dan via de support worden toegevoegd aan de firmware.
Als je twijfelt of jouw systeem wordt ondersteund dan stuur een berichtje via het contact formulier dan kijken we het even na.

EMS Bus Wi-Fi Gateway

Het meest populaire product is de EMS Bus Gateway. Dit is een klein kastje dat je in de service connector van de ketel/warmtepomp kunt pluggen en die dan via Wi-Fi en MQTT de link legt tussen het verwarmingssysteem en je domoticasysteem. Deze is er in een WiFi en een WiFi+Ethernet variant.

Nieuw: bekijk hier een demo van de EMS-ESP web interface: https://ems-esp.derbyshire.nl
(Gebruikersnaam en wachtwoord is ‘admin’.)

EMS bus interface boards

Naast de EMS Gateway heb ik ook een generiek EMS naar TTL seriele interface in het assortiment. Hiermee kun je met o.a. een ESP8266, ESP32, Arduino, Pi etc communiceren met de EMS bus.

Bekijk de shop voor alle producten.

Bestsellers